Gyorsteszt: törtető, középpályás, háttérember vagy bajnok vagy?

Az edzőterem az élet miniatűr változata. Akárcsak az irodákban, az edzőtermekben is háromféle ember található: a Törtetők (az izomagyú bunkók és a hibátlan nők), a Középpályások (férfiak és nők negyven fölött, akik már amiatt is megtiszteltetve érzik magukat, hogy egyáltalán bérletük lehet egy ilyen helyen), illetve a Háttéremberek (az iszonyú csöndes egyének kortól, testalkattól, mérettől függetlenül, akik látszólag teljességgel képtelenek szemkontaktust teremteni bárkivel). A törtetők általában morognak, röfögnek, nyögnek, és nagyon sok helyet foglalnak el. A középpályások szeretnek sokat beszélgetni és pihenni gyakorlatok között. A háttéremberek pedig pont olyan módszeresek, higgadtak és udvariasak, mint a sorozatgyilkosok.

De ami igazán verhetetlenné tesz mindhárom típussal szemben, az a szorgalom tisztelete. Az edzőteremben azok az emberek fognak tisztelni, akik fel tudják fogni a kemény munka értékét.

Rádmosolyognak, türelmesek veled, és sosem beszélnek lekezelően – ilyesmit csak az önbizalomhiányosok csinálnak. Egy valódi bajnokot rögtön ki lehet szúrni – legyen ez a testépítés, a boksz vagy bármelyik másik területen – mégpedig a nyitottságuk alapján, hogy bármikor nevetni tudnak magukon, hogy sosem veszik túl komolyan magukat. És hogy miért? Mi teszi a komolykodó sportolót nevetségessé, és a hülyéskedő sportolót komollyá? Ha van valami, amit jobban szeretnek a saját egójuknál; ami nagyobb, mint az egójuk.

Egy valódi sportoló, egy valódi szakember valósággal szerelmes valamibe, ami sokkal jelentősebb, mint a fizetése, vagy az imidzse: magába a sportba vagy a szakmába. Pontosabban imádnak valamit a sportban, valamit a szakmájukban. Legalább annyira tisztelik a törekvést, mint a sikert, mert ez tanítja meg őket arra, milyen napról napra fejlődni.

2017-07-24T13:35:37+00:00 2017 július 20.|Hozzáállás, Önismeret| Gyorsteszt: törtető, középpályás, háttérember vagy bajnok vagy? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva