Mit rejt valójában a „Szarul, de büszkén!” kifejezés?

A rutin a világ legrégibb drogja; a KÉNYELEM miatt nem adják fel az emberek a beszűkült látásmódjukat, a kényelem miatt nem fejlődnek, nem változnak. Mindezt a legtökéletesebben a következő magyar kifejezés foglalja össze:

„SZARUL, DE BÜSZKÉN!” 

Ez a kifejezés az örök kedvencem! Csurig van jelentéssel.

Megkérdezed a szupermarketben dolgozó hölgyet: hogy van? Magas a vérnyomása, köszvényes, golyvás, van valami májbaja, még egy alkoholista, munkanélküli férje is, de ő ezt válaszolja: „SZARUL, DE BÜSZKÉN!”

Ezt annyira szeretem! Ez a kifejezés azt jelenti: „Hinni a hosszútávon megtérülő dolgokban: ez túl nehéz nekem. Rég elhatároztam, hogy megelégszem egy szerényebb színvonalú boldogsággal és egy rosszabb életminőséggel is. És most nyomorúságos az életem… vagyis: boldog vagyok.”

A magyarok imádnak minden figyelemelterelő rutint, véletlenül közbejövő akármit. Az amerikaiak imádnak elfoglaltak lenni, hogy ne legyen idejük gondolkozni vagy olvasni – elhasználják magukat, így tudnak elbújni az élet problémái elől.

Sokkal könnyebb eljátszani az életet, mint valóban meg is élni. Egy rutin arra jó, hogy elmenekülj, eltereld a figyelmed a valódi problémákról, mert azt AKAROD hinni, hogy megoldhatatlanok, vagy rohadt sok energiát emésztene fel megoldani őket.

2017-07-26T19:19:33+00:00 2017 július 21.|Hozzáállás, Önismeret|0 Comments